Lam – våre beste oppskrifter

Det nærmer seg påske og det betyr lammelår og lammestek til middag for mange av oss.

Det klassiske lammelåret, spekket med masser av hvitløk og rosmarin, er en like sterk påsketradisjon som påskeegg og skitur for mange. Denne klassikeren vil du kanskje spare til selve høytiden, men det er mange måter å tilbrede lam på.

Her har vi samlet sammen flere oppskrifter som gir lammet en litt annen smak. Hva med å teste ut noen varianter før høytiden – kanskje får du en ny favoritt! 

Alt du trenger til lammemiddagen finner du hos SPAR og er du usikker på hvordan du skal tilberede lam finner du en enkel guide her

Relatert innhold

Slik steker du lam

Lammestek er mange nordmenns favoritt til påske, men hvordan bør den stekes for å bli mest mulig saftig? Her finner du noen gode tips og råd slik at du kan forberede lammemiddagen.

Ser du denne temperaturen er maten ferdig

Her finner du en oversikt over hvilken kjernetemperatur du skal ha i både fisk, fulg, svin, lam, sau og storfe – enten du liker det lite stekt, medium stekt eller godt stekt.

Red curry med sprø grønnsaker

Ah, red curry ... En rett så god at den ikke kan komme på bordet fort nok. Toppes med peanøtter, koriander og sprø grønnsaker.

Pulled lam i lefse - med kålsalat og urterømme

Det kan komme noe godt ut av å bli dratt i alle retninger. Pulled lam i lefse med kålsalat og urterømme, for eksempel. En smak av Norden!