Lammelår med appelsin og urtepotet

Lammelår med appelsin og urtepotet
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lammelår er super festmat og lett å lage til mange. Invitér til middag og servér denne appelsinvarianten med urtepoteter. Nydelig kombinasjon!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 120° C. Del hvitløken i tynne båter, stikk små lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåtene. Del appelsinen i grove båter med skallet på og legg de i en ildfast form og steken oppå. Gni inn kjøttet med smør, olje, salt og pepper. Stek på 90-120° C i ca 3 timer. Når steketermometeret viser 60-65° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt.
  2. Forbered salaten. Kok potetene med skallet på. Avkjøl og kutt dem så i grove biter. Finhakk friske urter, for eksempel basilikum, mynte eller estragon. Bland dette med potetene. Skrell agurken og del den på langs. Fjern kjernehuset med en skje. Skjær den i tykke biter på skrå. Vask vårløken og skjær den i tynne, lange strimler. Skrell appelsinen og skjær den i skiver. Bland sammen grønnsaker og frukt med urtepotetene. Finhakk chili og tilsett den sammen med olje, salt og pepper. Hell dette over potetsalaten til slutt. Bland godt sammen. Server lammet med frisk potetsalat og noen skjeer yoghurt.