Fylte pita

Pita ala tyrkisk gözleme med krydret kjøttdeig og Apetina.

20-40 min
Middels
Fylte pita

Slik gjør du

  1. Til servering:

    1. 1
      Stek løk og hvitløk i olivenolje i en panne på middels sterk varme i ca. 3 minutter.
      Rør inn kjøttdeig og stek videre i ca. 4 minutter til kjøttet er brunet. Skru ev. opp varmen litt. Rør inn krydder og tomatpuré og stek sammen i 1 minutt før du tilsetter spinat. La alt steke sammen til spinaten er myk. Smak til med salt og avkjøl blandingen litt.
    2. 2
      Varm pitabrød etter anvisning, del i to, men ikke helt igjennom. Fyll med kjøttdeig, mynte, vårløk, Apetina og tomat (får du ingredienser til overs server ved siden av). Klem litt sammen.
    3. 3
      Stek pitabrødene i en panne på litt sterk varme, med olivenolje i 1-2 minutter på hver side til brødene er gylne og litt sprø. Server med tzatziki og gjerne litt oliven og en frisk grønn salat.