Lun lammestek

Lun lammestek
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Med fløtegratinerte poteter, brekkbønner og rødvinssaus

Fremgangsmåte

  1. La lammesteken ligge i romtemperatur en time eller to før du gnir den inn med salt, pepper, rosmarin og timian.
  2. Skjær små, skrå lommer i steken og stikk inn hvitløksfedd og rosmarin. Varm en stekepanne med 2 ss smør og stek lammet lett på alle sider. Plassér steketermometeret i den tykkeste delen av steken og legg kjøttet oppå grønnsakene i en ildfast form. Legg noen smørklatter på steken. Sett steken i ovnen på 125ºC og stek den til steketermometeret viser ca. 63ºC for rosa og 69ºC for gjennomstekt. La lammesteken hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp i skiver.
  3. Løken finhakkes og stekes i smør til den er blank og myk. Tilsett tomatpuré og la det surre et par minutter. Ha i rødvin, balsamicoeddik, soyasaus, kraft og vann og la det koke opp. La sausen koke inn. Smak til med mer vin, soya eller balsamico. Fjern laurbærbladet og rør inn smøret. Sausen skal ikke koke når smøret er rørt inn. Smak til med nykvernet pepper.
  4. Legg potet- og løkskiver lagvis i en ildfast form. Tilsett salt, pepper og presset hvitløk. Hell over fløte og melk, topp med revet ost. Stekes på 200ºC i ca. 45 minutter.