Slik steker du lam

Lammestek er mange nordmenns favoritt til påske, men hvordan bør den stekes for å bli mest mulig saftig? Her finner du noen gode tips og råd slik at du kan forberede lammemiddagen.

  1. La steken tempereres på kjøkkenbenken et par timer, da blir resultatet enda bedre. Mens steken ligger på benken kan du forberede den ved å gni den godt inn med salt og pepper. Bruk gjerne også tørkede eller friske hakkede urter som rosmarin, salvie, timian og/eller persille. Du kan også stikke små hull i steken med en spiss knis og fylle dem med små hvitløkbiter.

  2. Bruk steketermometer, helst digitalt. Stikk termometeret på skrå inn i steken, slik at det sitter midt i den tykkeste delen av låret og slik at spissen ikke er i kontakt med beinet. Legg steken i en langpanne og stek steken nest nederst i ovnen ved 125 °C. Dette er en temperatur som gjør at steken blir likt stekt hele veien igjennom og mør og saftig.
  3. Hvordan du vil ha steken bestemmer du:
    Ved 65 °C er steken lite stekt
    Ved 70 °C er steken medium stekt
    Ved 76 °C er steken gjennomstekt

Og mens steken gjør seg selv kan du sysle med andre ting, for eksempel tilbehøret...

 

Kilde: matprat.no