Pulled lam i lefse - med kålsalat og urterømme

Pulled lam i lefse - med kålsalat og urterømme
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Det kan komme noe godt ut av å bli dratt i alle retninger. Pulled lam i lefse med kålsalat og urterømme, for eksempel. En smak av Norden!

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 140 ºC. Skjær løken i båter og del hvitløken i to på midten. Legg løk, hvitløk, sitronbåter og rosmarin i en ildfast form og legg lammelåret på toppen. Hell en god klunk med olivenolje i hendene dine og masser hele lammet godt inn.
  2. Lag 12 snitt i lammelåret og stikk hvitløksbiter inn i lommene sammen med rosmarin. Ha over godt med salt, pepper og topp med enda litt olivenolje og raspet sitronskall. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek lammet i ovnen i ca. 8 timer. Sjekk innimellom og fyll på litt vann eller hvitvin hvis det ser tørt ut. Den deilige kraften som samler seg i bunn er magisk!
  3. Ta gjerne av folien mot slutten og sett opp temperaturen til 200 ºC for en litt crispy overflate. La lammet hvile i 20 minutter og riv kjøttet av benet i biter med gaffel. Det er nå deilig og mørt! Legg kjøttet i en bolle og hell over den deilige kraften – eller server ved siden av.
  4. Ha rømme i en bolle. Finhakk urter og tilsett i rømmen. Smak til med salt og pepper.
  5. Skjær hodekål og rosenkål i tynne strimler. Skjær eplet i tynne strimler, båter eller skiver. Ha det i en skål sammen med nøtter og revet pepperrot. Ha over eddik, olje salt og pepper. Bland godt sammen.
  6. Server lammet i potetlefser sammen med kålsalat og urterømme! Magisk nordisk lammetaco!