Pinnekjøtt med rødløk- og kålsalat

Pinnekjøtt med rødløk- og kålsalat
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Et tradisjonelt julemåltid blir aldri feil. La deg inspirere av vårt klassiske pinnekjøtt med en øl-tvist.

Fremgangsmåte

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer – bytt vann en gang underveis og la det ligge i romtemperatur.
  2. Legg skrelte mandelpoteter i bunnen av en vid kjele. Fyll på med øl så det står i høyde med potetene. Legg pinnekjøttet over, og sett på lokk.
  3. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt. Fyll eventuelt på med mer vann hvis det trengs.
  4. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.
  5. Kålrot- og søtpotetmos: Skrell og del søtpotet og kålrot i grove biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Ha i appelsinsaft, kremfløte og smør.
  6. Del opp hvitløken og surr feddene myke i en panne med litt olje. Mos dem ned i stappen sammen med litt finhakket timian.
  7. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt revet muskat.
  8. Sjysaus: Kok opp sjyen med sennep, seterrømme og pepper.
  9. Rør ut maisenna i litt kald fløte og tilsett under omrøring.
  10. Smak til sausen med sitronsaft!
  11. Rødløk- og kålsalat: Kok opp vann, eddik og sukker. Dra kjelen til siden når sukkeret er smeltet.
  12. Skjær rødløk i tynne ringer og ha oppi gryten. Sett på lokk og la løken bli myk i den varme laken.
  13. Snitt rødkål tynt. Hell vannet av løken og ha alt oppi en bolle. Smak til med salt, pepper og litt olivenolje. Ha i finhakket persille.
  14. SPAR julehefte 2019