Pinnekjøtt med utradisjonelt tilbehør

Pinnekjøtt med utradisjonelt tilbehør
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Det tradisjonelle pinnekjøttet får nye bein å gå på med eplesalat, perlepoteter og syltet rødløk.

Fremgangsmåte

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. ett døgn, i romtemperatur. Bytt vann minst en gang. Legg bjørkepinner eller tilsvarende i bunnen av en stor kjele og fyll på med eplejuice og øl så det står i høyde med pinnene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 2,5-3 timer. Pinnekjøttet er ferdig når det løsner fra beinet.
  2. Mens pinnekjøttet trekker, så strimler du rødkål fint, bruk en ostehøvel eller mandolin til hjelp. Legg kålen i kaldt vann og sett den i kjøleskapet. Så koker du potetene møre med skallet på. Mens potetene koker så lager du vinaigretten. Bland sammen sennep, presset hvitløk, olje, eddik og urter i en bolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett de ferdigkokte potetene i vinaigretten sammen med den syltede rødløken. Bland alt godt sammen og hold lunt.
  3. Skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp vann, eddik og sukker i en kjele. Ha i løk og dra det vekk fra plata. La det trekke i 10 minutter og sil av væsken.
  4. Sil av vannet fra kålen og ha det på et stort fat. Skjær epler i tynne skiver eller båter, strimle purre tynt og bland sammen med kålen. Topp med grovhakkede mandler, høvlet eller raspet ost, og sprinkle til slutt over med en god olivenolje.
  5. Server pinnekjøttet varmt sammen med den lune potetsalaten og den friske salaten.