Mini sjokoladepavlova med bringebærkrem

60+ min
Middels
Mini sjokoladepavlova med bringebærkrem

Slik gjør du

  1. Sjokoladepavlova

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 120 ⁰C. Kle ett stekebrett med bakepapir.
    2. 2
      Smelt sjokolade over vannbad på svak varme.
    3. 3
      Ha eggehviter og salt i en bakebolle, pisk det sammen på lav hastighet til det danner et mykt skum. Skru opp hastigheten og visp til skummet danner stive topper.
    4. 4
      Tilsett litt sukker av gangen, pisk videre til blandingen er blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da kan marengsen bli kornete.
    5. 5
      Sikt over maisenna og tilsett eddik, vend det forsiktig sammen med en slikkepott. Fordel marengsen til 6 pene pavlovaer.
    6. 6
      Bruk en skje og ha lun smeltet sjokolade over, bland sjokoladen litt inn i marengsen.
    7. 7
      Stek på nederste rille i ca. 1 ½ time, til marengsen er sprø på utsiden.
    8. 8
      Skru av ovnen og la kakene stå til de er avkjølt, gjerne natten over.
      Tips!

      Pavlovaene kan lages opp til en uke før servering. Oppbevares tørt.

  2. Bringebærkrem

    1. 1
      Kjør bringebær og melis sammen til en jevn saus.
    2. 2
      Stivpisk fløte, vend inn bringebærsausen.
  3. Til pynt

    1. 1
      Skjær av skallet på appelsinene og del i terninger eller fileter.
    2. 2
      Legg en god skje med krem på hver pavlova, pynt med friske bær, appelsin og gjerne frisk mynte. Serveres straks.