Mini sjokoladepavlova med bringebærkrem
60+ min
Middels
Slik gjør du
Sjokoladepavlova
- 1Forvarm stekeovnen til 120 ⁰C. Kle ett stekebrett med bakepapir.
- 2Smelt sjokolade over vannbad på svak varme.
- 3Ha eggehviter og salt i en bakebolle, pisk det sammen på lav hastighet til det danner et mykt skum. Skru opp hastigheten og visp til skummet danner stive topper.
- 4Tilsett litt sukker av gangen, pisk videre til blandingen er blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da kan marengsen bli kornete.
- 5Sikt over maisenna og tilsett eddik, vend det forsiktig sammen med en slikkepott. Fordel marengsen til 6 pene pavlovaer.
- 6Bruk en skje og ha lun smeltet sjokolade over, bland sjokoladen litt inn i marengsen.
- 7Stek på nederste rille i ca. 1 ½ time, til marengsen er sprø på utsiden.
- 8Skru av ovnen og la kakene stå til de er avkjølt, gjerne natten over.Tips!
Pavlovaene kan lages opp til en uke før servering. Oppbevares tørt.
- 1
Bringebærkrem
- 1Kjør bringebær og melis sammen til en jevn saus.
- 2Stivpisk fløte, vend inn bringebærsausen.
- 1
Til pynt
- 1Skjær av skallet på appelsinene og del i terninger eller fileter.
- 2Legg en god skje med krem på hver pavlova, pynt med friske bær, appelsin og gjerne frisk mynte. Serveres straks.
- 1