Helstekt kalkunfilet med krydret rødkål, urtebakte poteter og fløtesaus
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
Kalkun
- 1Stek kalkunfilet etter anvisning.
- 1
Krydret rødkål med fiken
- 1Smelt smør i en kjele på litt høy varme. Tilsett rødkål og løk, la det steke sammen til kålen faller litt sammen.
- 2Skru ned varmen, tilsett resten av ingrediensene utenom fiken.
- 3Legg på lokk, la kålen småkoke 20 minutter, tilsett fiken og la det småkoke videre uten lokk, til kålen er mør.
- 4Smak til med salt.
- 1
Urtebakte poteter
- 1Legg potetene i en ildfast form, drypp over olivenolje, dryss over resten av ingrediensene.
- 2Stek på midterste rille ved 200 ⁰C, ca. 40 minutter eller til potetene er gylne og møre.
- 1
Fløtesaus
- 1Smelt margarin i en kjele på middels varme til det er lys brunt.
- 2Rør inn hvetemel, la blandingen bli nøttebrun. Rør hele tiden.
- 3Spe med kraft og fløte. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke 5 minutter.
- 4Smak til med soyasaus, salt og pepper.
- 5Del kalkunfilet i tynne skiver og server med rødkål, urtebakte poteter og fløtesaus.Tips!
Server gjerne med en god waldorfsalat i tillegg (se oppskrift under frokost).
- 1