Helstekt kalkunfilet med krydret rødkål, urtebakte poteter og fløtesaus

40-60 min
Enkel
Helstekt kalkunfilet med krydret rødkål, urtebakte poteter og fløtesaus

Slik gjør du

  1. Kalkun

    1. 1
      Stek kalkunfilet etter anvisning.
  2. Krydret rødkål med fiken

    1. 1
      Smelt smør i en kjele på litt høy varme. Tilsett rødkål og løk, la det steke sammen til kålen faller litt sammen.
    2. 2
      Skru ned varmen, tilsett resten av ingrediensene utenom fiken.
    3. 3
      Legg på lokk, la kålen småkoke 20 minutter, tilsett fiken og la det småkoke videre uten lokk, til kålen er mør.
    4. 4
      Smak til med salt.
  3. Urtebakte poteter

    1. 1
      Legg potetene i en ildfast form, drypp over olivenolje, dryss over resten av ingrediensene.
    2. 2
      Stek på midterste rille ved 200 ⁰C, ca. 40 minutter eller til potetene er gylne og møre.
  4. Fløtesaus

    1. 1
      Smelt margarin i en kjele på middels varme til det er lys brunt.
    2. 2
      Rør inn hvetemel, la blandingen bli nøttebrun. Rør hele tiden.
    3. 3
      Spe med kraft og fløte. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke 5 minutter.
    4. 4
      Smak til med soyasaus, salt og pepper.
    5. 5
      Del kalkunfilet i tynne skiver og server med rødkål, urtebakte poteter og fløtesaus.
      Tips!

      Server gjerne med en god waldorfsalat i tillegg (se oppskrift under frokost).