Pinnekjøtt

Pinnekjøtt
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pinnekjøtt må ihvertfall vi ha minst en gang hver jul. Server med klassisk kålrabistappe, vossakorv, mini sylteagurker og poteter. Har du prøvd med saus til? Anbefales!

Fremgangsmåte

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det ligge i romtemperatur. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene. Servér gjerne med nykokte mandelpoteter, mini sylteagurker og frisk rosmarin.
  2. Skrell og del kålrabi, gulrot og potet i grove biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Ha i kremfløte og smør. Smak til med salt og pepper, evt. litt revet muskat.
  3. Kok opp sjyen med sennep, kremfløte og pepper. Rør ut maizena i litt kald fløte og tilsett under omrøring. Smak til sausen med sitronsaft!