Skinkestek med eplechutney og kålsalat

Skinkestek med eplechutney og kålsalat
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Skinkestek i godt selskap med frisk eplechutney og kålsalat.

Fremgangsmåte

  1. Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en form sammen med steken. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76° C (etter 2 1/2 - 3 timer). Kok poteter mens steken står i ovnen. Bruk grillen til slutt for å få sprø svor. La steken hvile 15 minutter før den skjæres opp og serveres.
  2. Skrell epler og skjær dem i grove biter. Finhakk løken. Bland eple, løk, kanel, ingefær, sukker, vann og eddik i en kasserolle. La det koke opp og sett platen på lav varme til eplene er myke og all er blitt litt karamellisert. Hell chutneyen i steriliserte norgesglass.
  3. Strimle kålen fint. Ha i olje, eddik, salt, pepper og svisker. Bland dette godt sammen. Servér nystekt skinkestek med eplechutney, sennepssaus, kålsalat og nykokte poteter!
  4. Visp melet sammen med litt smør i en kasserolle. La det koke opp og tilsett melken. La alt småkoke i ca 5 minutter. Tilsett sennep, salt og hvitpepper.