Gyrosrull med tzatziki
Nyt smaken av Hellas med en deilig gyros, servert i myke yoghurtlefser. Mørt, krydret svinekjøtt kombineres med frisk rødløk, saftige San Marzano-tomater, sprø agurk og kremet tzatziki.
40-60 min
MiddelsTips!
Svinekjøtt kan erstattes med kyllingfilet, mørt lammekjøtt eller biffstrimler.
Slik gjør du
Til servering:
- 1Gyroskjøtt: Bland sammen alle ingrediensene og sett det til side i 30 minutter. Stek kjøttet med all marinaden, i en stor stekepanne på litt sterk varme, til kjøttet er brunet og gjennomstekt.
- 2Gyrosbrød: Bland sammen alle ingrediensene til en smidig deig (ikke jobb for mye med deigen, da kan brødet bli litt seigt). Trill ut til 4 boller, kjevle ut til store rundinger (ca. 25 cm), på melet underlag. Stek gyrosbrødet i en tørr panne på middels sterk varme, til det er litt gyllent på begge sider. Legg i stabel med et kjøkkenhåndklede over, slik at brødene holder seg myke.
- 3Tzatziki: Grovriv agurk, dryss over salt og la det stå ca. 10 minutter. Ha agurken i en sikt, press ut mest mulig væske. Bland agurken med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
- 4Pommes frites: Stek etter anvisning og dryss over litt salt før servering.
- 5Fyll det nystekte brødet med varmt kjøtt, tzatziki, løk, San Marzano-tomater, agurk og pommes frites. Serveres og nytes med en iskald boks Coca-Cola Zero Sugar.Tips!
Svinekjøtt kan erstattes med kyllingfilet, mørt lammekjøtt eller biffstrimler.
- 1