Smashed dumplings med chilidipp

Smakfulle smashed dumplings fylt med kylling, vårløk, koriander, østerssaus, soyasaus og sesamolje. Serveres med friske, finhakkede grønnsaker og en sterk chilidipp.

20-40 min
Middels
Smashed dumplings med chilidipp
Tips!

Kyllingkjøttdeig kan erstattes med svinekjøttdeig.

Slik gjør du

  1. Til servering:

    1. 1
      Kutt eller riv salat i tynne strimler, skrell og rens gulrot og vårløk. Kutt det i tynne strimler og legg på et serveringsfat. Dekk til med et vått kjøkkenpapir og sett kjølig frem til servering.
    2. 2
      Fyll: Ha alle ingrediensene i en bolle, bland godt sammen.
    3. 3
      Spicy chilidipp: Rør sammen alle ingrediensene.
    4. 4
      Dumplingdeig: Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en foodprosessor. Kna sammen til en smidig deig, pakk inn i plastfilm og la deigen hvile i 10 minutter. Ha deigen på et lett melet underlag, del og trill ut til 20 små boller og kjevle ut til rundinger på ca. 8 cm i diameter.
    5. 5
      Legg 1 ss fyll på hver runding og smør fyllet helt ut til kanten. Ha olje i en panne på middels sterk varme. Stek dumplingsene med kjøttsiden ned i 2 minutter. Snu dem og stek videre til deigen blir litt sprø.
    6. 6
      Pynt med sesamfrø og server med salat, grønnsaker, limebbåter, frisk koriander og spicy chilidipp. Deles og nytes over et par iskalde bokser Sprite Zero Sugar.
      Tips!

      Tips: Kyllingkjøttdeig kan erstattes med svinekjøttdeig.

Lignende oppskrifter