Smashed dumplings med chilidipp
Smakfulle smashed dumplings fylt med kylling, vårløk, koriander, østerssaus, soyasaus og sesamolje. Serveres med friske, finhakkede grønnsaker og en sterk chilidipp.
20-40 min
MiddelsTips!
Kyllingkjøttdeig kan erstattes med svinekjøttdeig.
Slik gjør du
Til servering:
- 1Kutt eller riv salat i tynne strimler, skrell og rens gulrot og vårløk. Kutt det i tynne strimler og legg på et serveringsfat. Dekk til med et vått kjøkkenpapir og sett kjølig frem til servering.
- 2Fyll: Ha alle ingrediensene i en bolle, bland godt sammen.
- 3Spicy chilidipp: Rør sammen alle ingrediensene.
- 4Dumplingdeig: Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en foodprosessor. Kna sammen til en smidig deig, pakk inn i plastfilm og la deigen hvile i 10 minutter. Ha deigen på et lett melet underlag, del og trill ut til 20 små boller og kjevle ut til rundinger på ca. 8 cm i diameter.
- 5Legg 1 ss fyll på hver runding og smør fyllet helt ut til kanten. Ha olje i en panne på middels sterk varme. Stek dumplingsene med kjøttsiden ned i 2 minutter. Snu dem og stek videre til deigen blir litt sprø.
- 6Pynt med sesamfrø og server med salat, grønnsaker, limebbåter, frisk koriander og spicy chilidipp. Deles og nytes over et par iskalde bokser Sprite Zero Sugar.Tips!
Tips: Kyllingkjøttdeig kan erstattes med svinekjøttdeig.
- 1