Red curry med sprø grønnsaker

Red curry med sprø grønnsaker
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ah, red curry ... En rett så god at den ikke kan komme på bordet fort nok. Toppes med peanøtter, koriander og sprø grønnsaker.

Fremgangsmåte

  1. Bruk en ostehøvel eller mandolin og lag lange strimler av gulrot og stangselleri. Skrell betene og skjær de i tynne skiver. Legg grønnsakene i isvann eller vann i en bolle i kjøleskapet og la de bli sprø og krøllete.
  2. Finhakk chili, hvitløk og løk og surr de i en jerngryte med smør og olje. Ha i finhakket ingefær, sitrongress og red currypaste. Rør godt sammen og hell over vann og kokosmelk. Kok opp og ha i limesaft, sukker og salt. Tilsett lammeskavet/finnbiffen og la det småkoke noen minutter.
  3. Server i dype boller med sprø grønnsaker og ris. Strø peanøtter og koriander på toppen.