Spiselige julegaver

På jakt etter den perfekte gaven til en som har alt? Vi foreslår spiselige julegaver – en gave som viser at du bryr deg.

Alle kjenner noen det er vanskelig å kjøpe julegave til. Hva kjøper man for eksempel til en far som har skapet fullt av klær og et ferdig innredet hus? Derfor foreslår vi at du kan lage julegavene selv.

Spar penger og miljøet

Bak deilige kaker eller lag fersk konfekt. Legg det gjerne i en fin innpakning med silkepapir og sløyfebånd. Bruk for eksempel gamle syltetøyglass som du fjerner etiketten på og dekorerer som du vil.

Når du lager gavene selv, viser du at du har lagt både tid og energi i gaven. I tillegg sparer du penger og er miljøvennlig! Imponer kjente og kjære ved å innta kjøkkenet. Vi har funnet frem oppskrifter som kan gi deg inspirasjon.

Må ikke være søtt

Husk at hjemmelagde julegaver ikke må være søte. Hva med et glass hjemmelaget sild? Her har du tre varianter; en med elpe og nellik, en med fennikel og krydder og en med løk, tyttebær og potet. Det er det garantert mange som blir glade for å kunne sette på frokostbordet 1. juledag.

Flere oppskrifter på gode gaver finner du under: