Ingredienser
Ingenting smaker mer jul enn pepperkaker! Hyggelig å lage for både liten og stor.
Fremgangsmåte
-
1. Kok opp sirup, sukker og smør i en kjele. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl. Rør i resten av ingrediensene. Deigen vil være løs, men ikke ta i mer mel. Den vil bli perfekt etter noen timer i kjøleskapet. La den gjerne stå i kjøleskapet natten over.
-
2. Kjevle deigen ut på melet flate. Stikk ut ønskede former og legg over på plater med bakepapir. Hvis det er vanskelig å flytte kakene over på stekeplaten, er det lurt å kjevle ut rett på bakepapiret.
-
3. Stek midt i ovnen på 175 grader i 7-10 min, Avkjøl på rist. Hvis du ønsker å henge opp kakene, er det fint å lage ett hull rett etter at kakene har kommet ut av ovnen.
-
Gir ca. 50 stk.