Ingredienser
Søtt og godt til jul! Prøv deg på disse smakfulle marshmallowsene med kokos.
Fremgangsmåte
-
SLIK GJØR DU:
-
1. Legg gelatinen i bløt i rikelig med kaldt vann.
-
2. Ha sukker og glukose i en tykkbunnet kjele med 2 dl vann. Varm opp på svak varme til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen noe og småkok til sirupen når 125° C, bruk et sukkertermometer til å kontrollere varmen underveis.
-
3. Pisk eggehvitene stive mens sirupen koker. Fisk gelatinen opp av vannet og klem ut overflødig vann. Smelt gelatinen i 1,5 dl kokende vann.
-
4. Ta sirupen av varmen og hell i den smeltede gelatinen. La blandingen koke fra seg før den helles i en tynn stråle ned i eggehvitene, som fortsatt piskes. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk i ytterligere 10 min til den er avkjølt og tykk. Pisk til slutt inn 1 ts malibu.
-
5. Dekk en firkantet form på ca 20x30 cm med bakepapir. Hell i røren og sett kaldt i to timer til den har stivnet. Hvelv ut på et skjærebrett, ta forsiktig av papiret og skjær opp i terninger. Vend terningene i kokos. Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet.
-
Gir ca. 25 stk.