Franske makroner

Franske makroner
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Franske makroner er lekre både som små gaver eller som dekorativ dessert.

Fremgangsmåte

  1. Bruk bare romtempererte råvarer. Visp sukker og halvparten av eggehvitene til det skummer i en ren og fettfri bolle. Start med en lav hastighet og skru opp til medium hastighet når du ser at eggehvitene skummer.
  2. Kok opp sukker og vann til sukkerlaken i en liten kjele. Kok til temperaturen når 118°C (bruk termometer). Bland sukkerlaken forsiktig inn i marengsen. Dette må gjøres fort, ellers stivner sukkerlaken i kjelen.
  3. Bland mandelmel og siktet melis i en bolle. Tilsett resten av eggehviten. Rør inn konditorfarge.
  4. Rør inn marengsen. ikke rør for mye, røren skal være litt flytende.
  5. Fyll røren i en strøytepose med rund tipp. Sprøyt ut røren på bakepapir. Kakene skal være på størrelse med en femkroning. Tegn gjerne sirkler på bakepapiret i forkant. Røren skal flyte litt ut (hvis ikke, kan du dunke stekeplaten litt i benken).
  6. Stek makronene midt i ovnen ved 150-160°C i 10-15 minutter. Sett et tomt bakebrett under brettet med makronene, så sprekker ikke kakene så lett.
  7. Makronene er ferdige når de løsner lett fra bakepapiret. La dem avkjøle helt før du tar dem av bakepapiret.
  8. Sett to halvdeler sammen med fyll mellom. Gir ca. 30 stk.
  9. Fargetips: For å få den dype, røde fargen, bør du bruke pastafarge eller pulverfarge, som du får kjøpt på www.cacas.no. Konditorfarge er fint hvis du vil ha en lys farge på makronene dine.