Klementinkake
En nydelig og frisk formkake som gjestene vil snakke om i lang tid fremover. NB: Høy fare for hyppige besøk.
Over 60 min
MiddelsTips!
Kaken egner seg godt til frysing uten glasuren og kan spares til uventet besøk.
Slik gjør du
Glasur og pynt
- 1Forvarm stekeovnen til 180 ̊C. Smør en randform eller brødform (1 1⁄2 l) og sikt over litt hvetemel.
- 2Pisk margarin og sukker luftig og lyst. Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert. Rør inn revet klementinskall i smørblandingen. Bland sammen de tørre ingrediensene i en ny bolle. Ha klementinsaft, melk og sitronsaft i et litermål. Sikt de tørre ingrediensene litt etter litt over i bollen sammen med de våte ingrediensene og bruk en slikkepott til å vende det inn i røra. Ha i hakket hvit sjokolade.
- 3Fyll formen med røre og stek kaken på midterste rille i 40–50 min. Test med en kakepinne om den er ferdig. Det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kaken i 15 min før du løsner den fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken forsiktig over på et fat.
- 4Bland sammen melis og klementinsaft til en litt tykk glasur og fordel den over kaken. Pynt med bringebær, finrevet klementinskall og sjokolade.
- 1