Klementinkake

En nydelig og frisk formkake som gjestene vil snakke om i lang tid fremover. NB: Høy fare for hyppige besøk.

60+ min
Middels
Klementinkake
Tips!

Kaken egner seg godt til frysing uten glasuren og kan spares til uventet besøk.

Slik gjør du

  1. Glasur og pynt

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 180 ̊C. Smør en randform eller brødform (1 1⁄2 l) og sikt over litt hvetemel.
    2. 2
      Pisk margarin og sukker luftig og lyst. Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert. Rør inn revet klementinskall i smørblandingen. Bland sammen de tørre ingrediensene i en ny bolle. Ha klementinsaft, melk og sitronsaft i et litermål. Sikt de tørre ingrediensene litt etter litt over i bollen sammen med de våte ingrediensene og bruk en slikkepott til å vende det inn i røra. Ha i hakket hvit sjokolade.
    3. 3
      Fyll formen med røre og stek kaken på midterste rille i 40–50 min. Test med en kakepinne om den er ferdig. Det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kaken i 15 min før du løsner den fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken forsiktig over på et fat.
    4. 4
      Bland sammen melis og klementinsaft til en litt tykk glasur og fordel den over kaken. Pynt med bringebær, finrevet klementinskall og sjokolade.