Slik bruker du opp julerestene
Å bruke opp julerestene er bra for miljøet og for lommeboken. Og ikke minst kan det smake utrolig godt! Her er våre tips til hva du kan lage med restene.
Lag gnocchi eller bao buns med ribbe
Har du både poteter og ribbe igjen etter festmåltidet, kan du lage gnocchi med rosmarinsmør. Gnocchi er luftige pastaputer av poteter som passer kjempegodt med ribbekjøtt og gode grønnsaker. En rett som varmer hjertet så vel som magen. Ribberester er også deilig i bao buns med asiatisk glaze. Se oppskriften her.
Legg pinnekjøttet i potetvafler eller lefser
Hadde du pinnekjøtt på julaften så kan du lage deilige potetvafler med pinnekjøtt av restene. Vaflene toppes med appelsin, epler og bbq-saus. Du kan også servere pinnekjøttet i lefser med julepølser, kålrabistappe og yoghurtdressing. Oppskriften finner du her.
Gjør risgrøten om til riskrem
Riskrem er en god og gammel klassiker som er perfekt til grøtrestene. Prøv denne oppskriften med en herlig skogsbærsaus.
Røkelaks igjen etter frokost
Er det røkelaks igjen etter frokosten, kan du lage pasta med røkelaks og fyldig kremsaus til middag. Og hvis du venter besøk kan du lage lapper med røkelakskrem og servere til sultne julegjester. Se oppskriften her.