Ingredienser
Luftige pastaputer av poteter med gode grønnsaker og rosmarinsmør. En rett som varmer hjertet så vel som magen.
Fremgangsmåte
-
Kok skrelte poteter møre. Avkjøl til de er lune og riv dem med et rivjern. Legg mosen i en bolle og lag en fordypning i midten. Ha i eggeplommer og salt og bland sammen med en gaffel. Dryss over parmesan og nesten alt melet. Kna til det blir en smidig deig og tilsett ekstra mel hvis den er klissete.
-
Trill ut til fingertykke pølser på melet underlag. Del pølsene i små puter på 2 cm. Klem bitene forsiktig med en gaffel slik at du får et stripete mønster. Kok gnocchien i mindre porsjoner i 2–3 min. De er ferdigkokt når de flyter til toppen. Ta litt olivenolje på et fat og legg de ferdigkokte gnocchiene på fatet.
-
70 MINUTTER SLIK GJØR DU Kok skrelte poteter møre. Avkjøl til de er lune og riv dem med et rivjern. Legg mosen i en bolle og lag en fordypning i midten. Ha i eggeplommer og salt og bland sammen med en gaffel. Dryss over parmesan og nesten alt melet. Kna til det blir en smidig deig og tilsett ekstra mel hvis den er klissete. Trill ut til fingertykke pølser på melet underlag. Del pølsene i små puter på 2 cm. Klem bitene forsiktig med en gaffel slik at du får et stripete mønster. Kok gnocchien i mindre porsjoner i 2–3 min. De er ferdigkokt når de flyter til toppen. Ta litt olivenolje på et fat og legg de ferdigkokte gnocchiene på fatet. Stek bacon, sjampinjong og brokkoli i en panne med margarin på sterk varme. Legg tomater og ferdigkokt gnocchi i pannen. La det steke til det er varmt.
-
Smelt smør i en kjele til det blir gyllent. Tilsett hakket rosmarin og la det surre. Hell smøret over gnocchien og smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan.