Ingredienser
Klar for en vri på den klassiske pinnekjøtt-middagen? Server den i lefser med appelsinsaft, grov kålrabistappe og yoghurtdressing.
Fremgangsmåte
-
Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer. La det ligge i romtemperatur. Husk å bytte vann minst en gang.
-
Legg bjørkepinner i bunnen av kjelen. Fyll på med vann så det står i høyde med bjørkepinnene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp på svak varme i ca. 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt. Fyll eventuelt på med mer vann.
-
Skrell kålrot og søtpotet. Del dem opp i mindre biter og kok dem myke.
-
Del opp hvitløksfedd i mindre biter og surr dem myke i en panne med litt olje eller smør.
-
Hell av vannet fra kjelen. Ha i hvitløk og appelsinsaft og mos godt sammen. Bruk eventuelt en stavmikser og kjør det litt grovt.
-
Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i en kvist finhakket rosmarin om du liker det.
-
Del opp julepølsen i skiver og surr dem gylne i litt smør.
-
Del opp pinnekjøttet i tykke strimler, litt som «pulled pork».
-
Server kjøttet i lefser sammen med kålrabistappe med hvitløk, julepølse, syrlig kål, dressing og skiver av frisk appelsin.
-
Bland godt sammen alle ingrediensene til en deilig yoghurtdressing.
-
Skjær rødløk i tynne ringer eller båter.
-
Ha over eplesidereddik og la det stå og trekke i ca. 1 time.
-
Bland sammen med sølvløk og litt sort pepper.