Lapper med røkelaks og reker

Lapper med røkelaks og reker
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Disse små lappene er toppet med godt fyll og passer perfekt til gjester og på tapasbordet. Enkle å lage og fulle av gode smaker.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker og eddik. Tilsett rødløk og la det koke i 1 min. Avkjøl løken i laken. Løken med laken kan oppbevares på glass i kjøleskap i to uker.
  2. Visp sammen melk, egg og rømme. Rør inn smeltet margarin, mel, bakepulver og salt. La røren stå på benken i 10 min. Stek lappene i en panne med margarin på middels høy varme. Bruk 1 ss røre per lapp og stek dem gylne på begge sider.
  3. Pisk sammen kremost, dill og sitron. Smak til med salt og pepper. Rør inn laksen.
  4. Stivpisk rømmen. Ha i gressløk og smak til med salt og pepper. Vend inn rekene.
  5. Fordel de to toppingene på lappene. På gressløkrømmen pynter du med syltet rødløk og gressløk. På røkelakskremen pynter du med vårløk og dill. Kvern over litt sort pepper.