Asiatisk ribbe i bao-buns

Asiatisk ribbe i bao-buns
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Etterlat gjestene ribbet for ord og i deilig matkoma med denne asiatiske vrien på en gammel klassiker.

Fremgangsmåte

  1. To dager før steking må du gjøre klar ribba. Svoren rutes opp med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. (Du kommer lenger ned i spekket om du etter-ruter etter at ribba har dampet.) Gni ribba inn med salt og pepper. Dekk med aluminiumsfolie og sett den kaldt.
  2. Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribba med svorsiden opp i langpannen. Hell på ca. 2 dl kokende vann. Dekk med aluminiumsfolie og sett ribba inn. La den stå og dampe i ca. 45 minutter. Ta av folien.
  3. Bland alle ingrediensene til glacen og smør ribba på alle sider unntatt på svorsiden. Ribba kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under ribba slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C, og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 1,5 time for tynnribbe, 2,5–3 timer for midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe. Mot slutten av steketiden må du sjekke svoren. Har den ikke poppet kan du bruke grillfunksjonen i ovnen til å grille den litt, men pass nøye på her. Det er kort mellom sprø svor og brent svor. La ribba hvile i 30 minutter. Del ribba i skiver og legg den på et serveringsfat.
  4. Resten av marinaden bruker du som saus/dressing.
  5. Damp Bao-bunsene som anvist på pakken.
  6. Snitt og skjær alle grønnsakene og server ribba i buns eller på lefser med sprø grønnsaker og koriander.