Tid for norske rotgrønnsaker

Høsten er her og endelig er de norske rotgrønnsakene i butikken. De er ikke bare velduftende, velsmakende, fargerike og næringsrike. De er enkle å tilberede og kan bakes, stekes, kokes eller spises rå.

Det er bare fantasien som begrenser bruken av disse grønnsakene og de fleste kokker er enige om at allsidige rotgrønnsakene gir maten en herlig smak og sødme.

De norske rotgrønnsakene er kjent for sin gode smak og sitt høye næringsinnhold. Årsaken til dette er det norske jordsmonnet, klimaet og veksttiden. Kanskje har du en favorittoppskrift med ulike rotgrønnsaker? 

Gå for ferske rødbeter!
Mange kjenner best til syltede rødbeter, men det er de ferske som smaker mest, og nå er de på sitt aller beste. Rødbeten har mye sødme og ikke minst farge. Denne rotgrønnsaken har en mild og jordaktig smak og kan brukes til det meste. Den kan kokes, stekes, moses og grantineres – og er like god varm som kald. Hva med å bytt ut rått kjøtt med bakt rødbet?

Uansett hva slags oppskrift du velger finner du alltid et stort utvalg av norske rotgrønnsaker hos SPAR og EUROSPAR når høsten nærmer seg. Du kjenner oss på de gode råvarene!

Relatert innhold

Torskefilet med betesalat

En deilig og sunn middag med torsk, beter toppet med chevre.

Rødbetrisotto

Rødbetrisotto med kapers og fennikel, parmesan og basilikum – også kjent som et vegetarisk drømmemåltid.

Røkte kjøttpølser med blomkålstappe

Røkte kjøttpølser er enkle å tilberede, men akk så gode. Server med blomkålstappe, bladpersille og pannestekt grønnkål med eple.