Grillet purre med potetkrem og ostesaus

Grillet purre med potetkrem og ostesaus
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Pensle purreløken med olje og ha på salt og pepper. Stek den i pannen eller på grill til den får en mørk karamellisert farge rundt hele purreløken.
  2. Skrell rekene. Finn frem en kjele og smelt smøret i den. Pisk inn hvetemel, spe inn fløte og melk rolig samtidig som du pisker. La det småkoke i ett minutt til melsmaken har kokt ut. Ta kjelen av varmen og ha i revet ost. Finhakk gressløk og ha det i kjelen sammen med rekene.
  3. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Ta potene ut av kjelen og tørk dem før du presser dem gjennom en sil med en sleiv. Dette gjør at potene blir ekstra fint most slik at vi får en myk krem. Varm melk, smør og fløte i en ny kjele og spe blandingen inn i de moste potene til du får en fløyelsmyk konsistens. Smak til potetkremen med salt.
  4. Legg en stor klatt med potetkrem i midten av tallerkenen. Gjør et snitt i midten av purreløken slik at du kan splitte den opp, men uten at den blir delt i to. Legg den i midten av potetkremen og hell over ostesausen med reker til slutt.