Falafel med yogurtdressing
Falafel er en populær form for hurtigmat i Midtøsten og ofte servert som en del av Meze. Her er vår variant, en falafel proppfull av urter og gode krydder, stekt i olje og servert med en frisk yoghurtdressing.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Falafel
- 1Sil av kikertene, kjør det til en litt glatt masse i en foodprosessor.
- 2Tilsett resten av ingrediensene og kjør sammen til det er godt blandet, men ikke til puré.
- 3Rør inn hvetemel og bakepulver. Sett kjølig i en 1 time. Tilsett litt ekstra hvetemel dersom deigen kjennes løs ut.
- 4Trill deigen ut til små boller.
- 5Ha godt med olje i en tykkbunnet kjele eller panne. Stek bollene gylne på litt sterk varme. Vær forsiktig når du snur bollene, slik at de ikke løser seg opp.
- 1
Yoghurtdressing
- 1Rør sammen alle ingrediensene, smak til med saltTips!
Stek gjerne en falafel før du triller ut alle, slik at du kan justere med hvetemel eller vann. Lag gjerne deigen kvelden før servering.
- 1