Hjemmelaget nanbrød med yoghurt

Hjemmelaget nanbrød er perfekt til å dyppe i saus som hummus og Muhammara. Vår variant stekes i panne, enkelt ikke sant?

Over 60 min
Enkel
Hjemmelaget nanbrød med yoghurt

Slik gjør du

    1. 1
      Ha vann, sukker og gjær i en liten bolle. Rør godt sammen og sett til side i 10 minutter (det skal danne seg skum).
    2. 2
      Ha mel, yoghurt, salt, olje og gjærblandingen i en bakebolle, elt sammen i 5 minutter til en smidig deig, som så vidt slipper bollen.
    3. 3
      Form til en rund ball, gni inn med litt olje. Legg tilbake i bollen, dekk til med plastfilm og hev til dobbel størrelse i romtemperatur (ca. 1 time).
    4. 4
      Ha deigen på et underlag strødd med litt hvetemel, del deigen i 8 emner, kjevle ut til litt tynne avlange eller runde brød. Pass på at du ikke jobber for mye med deigen, da hever ikke brødene like godt under steking.
    5. 5
      Pensle en panne på litt over middels varme med olje. Legg i nanbrød og stek til overflaten får litt bobler og undersiden er litt gyllen.
    6. 6
      Deretter pensler du overflaten lett med olje, snu og stek ferdig. Legg brødene på en tallerken med kjøkkenhåndkle over slik at de holder seg myke og lune.
      Tips!

      Legg brødene tilbake i pannen, pensle med smør blandet med frisk koriander og gjerne litt hvitløk, varm forsiktig opp rett før servering.