Muhammara
Muhammara er en nydelig paprikadipp proppfull av sødme fra granateplesirup og smak av varme krydder og valnøtter. Den har sitt opphav i Aleppo, den syriske byen som er en av verdens eldste.
20-40 min
EnkelSlik gjør du
Granateplesirup
- 1Ha granateplejuice, sukker og sitron i en liten kjele. La det småkoke ca. 1 time eller til det tykner til sirup.
- 2Forvarm stekeovnen til 230 ⁰C. Kle et stekebrett med bakepapir.
- 3Del paprika i to på langs, fjern frøene og legg dem på stekebrettet.
- 4Stek på nest øverste rille i 20 minutter til paprikaene er helt myke og har fått noen sorte flekker.
- 5Legg paprikaen rett over i en ildfast bolle, dekk raskt til med et passende lokk eller plastfilm. La det stå ca. 10 minutter. Fjern skinnet imens paprikaen er varm.
- 6Ha resten av ingrediensene i en foodprosessor, og kjør sammen til en litt glatt masse. Tilsett den rensede paprikaen og blend litt sammen. Smak til med granateplesirup og salt.
- 1
Topping
- 1Ha dippen i en stor skål, bre det litt utover og pynt med olivenolje, granateple, persille og gjerne litt hakkede valnøtter.Tips!
Dippen holder seg i ca. 3 dager oppbevart kjølig.
- 1