Torskefilet med betesalat

Torskefilet med betesalat
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En deilig og sunn middag med torsk, beter toppet med chevre.

Fremgangsmåte

  1. Legg betene hele i en ildfast form og dekk dem med havsalt. Polkabetene skal legges til senere. Bak betene i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter til de er møre. Ta de ut og la de hvile.
  2. Ha honning, dijonsennep, 1 klype salt og 1 ss hvitvinseddikk i en bolle og spe inn med oljene mens du rører. Tilsett revet sitronskall – kun det ytterste gule. Kutt opp sjalottløk og grønnkål og vend inn i blandingen.
  3. Skrell polkabetene og kutt dem opp i tynne skiver. Ha hvitvinseddik, sukker og vann i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av pannen og legg polkabetene i kjelen. La betene trekke i laken til de er møre.
  4. Skrell de bakte betene og del dem i biter når de har blitt lunkne. Legg dem på tallerkenen sammen med polkabetene og grønnkålblandingen.
  5. Finn deretter frem torskefiletene og la de stå i romtemperatur i 20 minutter. Benytter du frossen torsk må den tines først. Varm opp en panne på middels høy varme. Strø rikelig med salt på fisken. Ha smør i pannen og stek fisken i 2-3 minutter på hver side. Ha mer smør og ett hvitløksfedd i pannen. Når smøret har smeltet, bruk en skje til å øse smør over fisken mens den steker. Gjør dette til smøret får en brun farge. Legg fisken på et fat sammen med betesalaten.
  6. Riv chevre i små biter, strø den over salaten, topp med valgfrie urter og server.