Rødbetrisotto

Rødbetrisotto
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Rødbetrisotto med kapers og fennikel, parmesan og basilikum – også kjent som et vegetarisk drømmemåltid.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del opp rødbetene i mindre biter. Ha dem i en ildfast form sammen med 3 fedd hvitløk og olje. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.
  2. Kok opp vann til buljong eller varm kraften og hold den varm. Finhakk sjalottløk og ha den i en gryte og surr den myk med olivenolje. Ha i ris og hvitvin. La det koke litt. Senk varmen og spe med kraften, litt etter litt, mens du rører nå og da. Når risottoen er ferdig, skal risen være myk, men med tyggemotstand.
  3. Bland inn smør og raspet parmesan. Smak til med salt, pepper og ev. litt mer sitronsaft. Tilsett rødbetene i risottoen og bland godt sammen så risen får en fin farge. Server med tynt strimlet fennikel og litt kapers.