Roten til noe godt

Gulroten er like god kald som varm og gir fin farge til alt du bruker den til.

Gulrot er en av de mest brukte grønnsakene i Norge og det er ikke så rart med tanke på at den har et stort bruksområde og faller i smak hos de fleste. 

Revet, kokt, bakt, stekt eller rett og slett i sin pureste form rett fra jorda – gulroten smaker godt uansett. Den er også en god kilde til blant annet A-vitamin og fiber. Er du på jakt etter å få i deg antioksidanter er også gulroten et godt valg, men da bør du koke og mose den. Kokt og most gulrot frigjør tre ganger så mye antioksidanter som en rå gulrot. 

Gulrot egner seg godt som tilbehør til både fisk, kylling og kjøtt. Bruker du revet gulrot kan du tilsette litt sitronsaft og granateple for en friskere smak. Prøv også å bruke gulrot i bakverk, det egner seg godt i både brød, rundstykker og kaker. 

Relatert innhold

Gulrotsuppe med parmesan og gresskarkjerner

Når fargene forsvinner utendørs, henter vi dem inn på tallerkenen. Nyt smaken og synet av gulrotsuppe toppet med parmesan og gresskarkjerner.

Kjøttfarsebiffer med fetaost

Hemmeligheten bak usedvanlige gode kjøttfarsebiffer? Raspet gulrot, squash, løk, urter og … (trommevirvel) fetaost.

Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Det ultimate kosemåltid: helstekt kylling med rotgrønnsaker.

Høstgryte med høyrygg

Denne nydelige høstgryten er slett ikke vrien å lage! En kraftig gryterett som imponerer gjestene. Vår variant er med løk, gulrot, hvitløk og sopp – kokt i rødvin og kraft. Nam!