Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Helstekt kylling med rotgrønnsaker
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Det ultimate kosemåltid: helstekt kylling med rotgrønnsaker.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 ºC. Legg kyllingen i en ildfast form. Del opp sitronen i båter og finhakk hvitløken. Fyll kyllingen med sitron og rosmarin. Trykk hvitløk og smør inn under skinnet på kyllingen. Ha over godt med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 1,5 time eller til kyllingen har en indre temperatur på ca. 82 ºC ved beinet.
  2. Del opp rotgrønnsaker i like store biter slik at de får lik steketid. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca 30-40 minutter til gyldne, enten etter at kyllingen er ferdig eller sammen med siste rest av steketiden.
  3. Hell over sjyen fra kyllingen i en gryte og kok ned til halv mengde. Ha fløte og soyasaus i sausen og jevn med litt maisenna om du vil ha den tykkere. Server kyllingen med rotgrønnsaker, saus, solbærsyltetøy og frisk rosmarin.