Klippfisk med baconskiver, parmesankrem og ovnsbakte rotgrønnsaker

Klippfisk med baconskiver, parmesankrem og ovnsbakte rotgrønnsaker
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Klippfisk – tradisjonsrik og med historisk sus. Prøv vår spennende variant: Pannestekt med sprø baconskiver, parmesankrem og ovnsbakte rotgrønnsaker. Vi garanterer suksess!

Fremgangsmåte

  1. Begynn med grønnsakene. Del fennikel i midten, på langs. Del kålrot og rødbeter i 1 cm tykke skiver, og del persillerøtter på langs. Del hvitløken grovt og ha alt oppi en ildfast form sammen med litt olje, salt og pepper. Stek alt på ca. 200 °C til det har blitt mykt og litt grillet. Rasp parmesan fint og bland sammen med eggeplommer, olivenolje og grovt pepper. Sett til siden. Legg bacon på bakepapir og stek det i ovnen ca. 10 minutter til det blir sprøtt. Stek klippfisken i store biter i godt med smør – de skal bli gyldne . Server fisken med ovnsbakte grønnsaker, parmesankrem, bacon og frisk basilikum.