Nyt fisk og skalldyr i sommer

Sjømat er deilig sommermat.

Selv om skalldyr er på sitt aller beste på vinteren har sjømat blitt en sommerklassiker i Norge. For mange er ikke sommeren komplett uten reker, loff, sitron og majones som nytes sammen med de man er glad i, på bryggekanten, verandaen eller hytta. 

Men hvorfor holde seg kun til reker? Det finnes utrolige mange fristende retter med ingredienser fra havet. Her er det mulig å få brukt grillen for den som ønsker det, mens andre ting ikke trenger varmebehandling i det hele tatt.

La deg inspirere og nyt fisk og skalldyr i sommer!

Relatert innhold

Ferske vårruller med reker

Rock og rull! Drømmer du om å bli rockestjerne på kjøkkenet? Prøv deg på ferske vårruller med scampi, peanøtter og mynte.

Laks med squashgetti

Squashgetti med grillet laks, ruccula-yoghurt og grillet lime er sunn og god sommermat som passer til både lunsj og middag.

Grillet laks med sitron

Grillet laks med sitron, vårløk og frisk dill.

Bakt laks

Prøv bakt laks med hakkede mandler og Q-Drømmelett-dressing - nydelig kombinasjon!

Laks og søte bringebær!

En perfekt sommerkombinasjon.

Fiskesuppe med ørretfilet og reker

Nydelig fiskesuppe med ørret og reker!