Ferske vårruller med reker

Ferske vårruller med reker
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Rock og rull! Drømmer du om å bli rockestjerne på kjøkkenet? Prøv deg på ferske vårruller med scampi, peanøtter og mynte.

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk scampi/reker. Rasp ingefær, finhakk koriander, mynte og chili og bland alt sammen. Tilsett limesaft og østerssaus. Sett det kjølig.
  2. Skjær vårløk, agurk, gulrøtter, salat og kål så tynt som mulig. Et tips er å bruke en mandolin eller ostehøvel og deretter skjære tynne strimler. Strimlene skal ikke være for lange, ca. 3 cm. Bland sammen til en salat. Finhakk peanøtter.
  3. Legg rispapiret i kaldt vann. Etter ca. 1 minutt er rispapiret nesten mykt, men fortsatt litt fast. Legg rispapiret på en tallerken eller fjøl, og legg over litt scampifyll, salatfyll og litt hakkede peanøtter på midten av papiret. Brett nå inn kortsidene og deretter rull den sammen til en fast vårrull. Det tar litt tid, men er så verdt det! Server med dippsauser.