Ingredienser
Squashgetti med grillet laks, ruccula-yoghurt og grillet lime er sunn og god sommermat som passer til både lunsj og middag.
Fremgangsmåte
-
Vask squashen og lag lange tynne strimler med en spiralizer eller med en ostehøvel og en kniv. Legg det i kaldt vann. Lag så sausen. Ha ruccula (spar litt til servering), parmesan og rømme i en mikser. Tilsett olivenolje og hvitløk. Kjør alt til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.
-
Stek eller grill laks, ca. 3 minutter på hver side. Del limen i to og gi den litt tid i pannen eller på grillen, da kommer sødmen frem.
-
Damp eller stek squashen i 1 minutt i varm panne eller i kokende vann. Bland sammen squashspaghetti med sausen og fordel i skåler eller på tallerkener. Legg på laksen og gi det hele en god skvis med limesaft. Topp med litt ruccula til slutt.