Laks med squashgetti

Laks med squashgetti
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Squashgetti med grillet laks, ruccula-yoghurt og grillet lime er sunn og god sommermat som passer til både lunsj og middag.

Fremgangsmåte

  1. Vask squashen og lag lange tynne strimler med en spiralizer eller med en ostehøvel og en kniv. Legg det i kaldt vann. Lag så sausen. Ha ruccula (spar litt til servering), parmesan og rømme i en mikser. Tilsett olivenolje og hvitløk. Kjør alt til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.
  2. Stek eller grill laks, ca. 3 minutter på hver side. Del limen i to og gi den litt tid i pannen eller på grillen, da kommer sødmen frem.
  3. Damp eller stek squashen i 1 minutt i varm panne eller i kokende vann. Bland sammen squashspaghetti med sausen og fordel i skåler eller på tallerkener. Legg på laksen og gi det hele en god skvis med limesaft. Topp med litt ruccula til slutt.