Meloner - søte, forfriskende og tørsteslukkende

En deilig sommerdag blir enda bedre med en stor, saftig vannmelon grillet og servert med is, eller en sødmefylt honningmelon servert med spekeskinke.

Melon er en populær ingrediens i sommervarmen. Vi deler dem gjerne inn i to grupper, sukkermelon og vannmelon. Sukkermeloner har kjernehus i midten, mens frøene i vannmelonen sitter spredt i fruktkjøttet. Det finnes også stenfrie varianter.

Den kanskje mest populære av dem alle er vannmelonen. Prøv vannmelon med fetaost, ruccola og olivenolje. Det smaker kjempegodt! Og et hett tips, legg vannmelonen på grillen, da får du frem smakene i enda større grad.

Sukkermeloner spises som de er - friske og gjerne litt avkjølt. Men bland gjerne ulike sorter meloner i en fruktsalat eller for å oppnå sødme i en grønn salat. En klassisk forrett er honningmelon med parmaskinke.

Tilberedning

Meloner bør faktisk skylles før bruk, så får du vekk rester av jord og sprøytemidler. Alle sukkermeloner har store frø i kjernen som må fjernes. Kutt melonen i to og grav ut frøene med skje eller med hendene. Kutt deretter opp melonen i passende biter – med eller uten skall. For ekstra syrlighet og smak, kan du forsøke å kryste litt limesaft over melonen, da holder også fargen seg frisk lenger.

Velg riktig melon

Et tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Skallet skal være fast og hardt og melonen skal lukte friskt og litt syrlig.