Hurra for eplet!

Når høsten kommer og trærne begynner å skifte farge, vet vi at eplehøsten er i gang. Norske epler er på sitt beste nå – sprø, saftige og fulle av smak. Og det skal feires på Epledagen som markeres 30. september.

Epler er en del av norsk mattradisjon og vekker minner hos mange – med alt fra epleslang som liten, til eplekake med is til dessert, og gjerne i epler salater og middagsretter i senere tid.

Epler passer til det meste – de er like gode i matpakken som i varme desserter, bakverk eller hjemmelaget juice. Det trenger ikke være avansert – noen ganger er det enkle det aller beste.

Kanskje har du arvet en god oppskrift på eplemos, eller kanskje du har lyst til å prøve noe nytt i år. Epledagen er en fin anledning til å feire norsk mattradisjon og lage noe godt med eplet.

Vi har samlet noen gode epleoppskrifter vi gjerne vil dele med deg her:

Bakte epler med kardemommesmør og hasselnøtter

Bakte epler med kardemommesmør og hasselnøtter

Myke smakfulle epler med krydder, smør og sprø nøtter. Ekstra godt med vaniljeis- eller saus. Oppskrift her!

Eksotisk kyllinggryte

Eksotisk kyllinggryte

En deilig og lettvint hverdagsgryte med grønnsaker, epler, kokosmelk og currypaste. Oppskrift her!

Eplechutney

Eplechutney

En litt søt, syrlig og sterk eplechutney med sjalottløk, chili og ingefær er en perfekt vertinnegave. Oppskrift her!

Eple- og spinatsmoothie med vaniljeyoghurt

Eple- og spinatsmoothie med vaniljeyoghurt

Lag deg en skikkelig god smoothie til matpakka med din favorittyoghurt! Oppskrift her!

God epledag og lykke til med matlagingen!