Skogens gull

Sopp er en smakfull råvare som kan brukes i svært mange matretter. Du kan plukke den hos SPAR, eller hva med å ta med familien på jakt etter skogens gull?

For en soppelsker finnes det nesten ikke grenser for hva sopp kan brukes til. Og forsøker du å legge om til et kosthold med mindre kjøtt kan sopp i mange retter fungere som en god erstatter.

Sopp er organismer som skiller seg fra planter ved at de mangler blader, klorofyll, blomster og røtter og ikke har evne til fotosyntese. Sopp kan altså ikke utnytte energien fra solen, og må derfor få næring fra annet organisk materiale. Viltvoksende sopp finner vi som oftest på skogbunnen eller på gamle trestammer. En rekke sopptyper dyrkes også kommersielt.

Det er ikke enkelt  å plukke sopp på egenhånd ettersom det finnes mange giftige sopper. Derfor er det flott at SPAR har godt utvalg av sopp! Vi har fersk sopp og utvalget varierer etter sesong.

Sopp kan brukes på utallige måter i matlagingen, i sauser og terter, som stuing, tilbehør eller som en rett i seg selv. Lykke til med soppjakta!