Rågod reinsdyrstek

Rågod reinsdyrstek
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Med stekte kantareller, rosenkål og viltsaus

Fremgangsmåte

  1. Bland knuste einebær, salt og pepper og gni steken inn steken med krydderblandingen. Skrell og kutt opp grønnsaker og løk, legg dette i en ildfast form.
  2. Varm en stekepanne med 2 ss smør, stek reinsdyrsteken lett på alle sider. Plassér steketermometeret i den tykkeste delen av steken, og legg kjøttet oppå grønnsakene. Tilsett 5 dl vann og sett formen i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 1.5-2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 70°C har steken en rosa snittflate, ved 76°C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen.
  3. Servér med mandelpoteter, rosenkål, stekte kantareller og viltsaus. Tips! Ripsgelé setter en ekstra spiss på denne retten.
  4. Viltsaus: Sil stekesjyen og mål opp ca 3 dl sjy. Varm sjyen i en kasserolle og ha i rømme og ripsgelé. Smak til med knuste einebær, salt og pepper. Gi sausen et oppkok under omrøring. Tilsett gjerne litt brunost til slutt, det gir sausen det lille ekstra.