Ingredienser
Med stekte kantareller, rosenkål og viltsaus
Fremgangsmåte
-
Bland knuste einebær, salt og pepper og gni steken inn steken med krydderblandingen. Skrell og kutt opp grønnsaker og løk, legg dette i en ildfast form.
-
Varm en stekepanne med 2 ss smør, stek reinsdyrsteken lett på alle sider. Plassér steketermometeret i den tykkeste delen av steken, og legg kjøttet oppå grønnsakene. Tilsett 5 dl vann og sett formen i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 1.5-2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 70°C har steken en rosa snittflate, ved 76°C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen.
-
Servér med mandelpoteter, rosenkål, stekte kantareller og viltsaus. Tips! Ripsgelé setter en ekstra spiss på denne retten.
-
Viltsaus: Sil stekesjyen og mål opp ca 3 dl sjy. Varm sjyen i en kasserolle og ha i rømme og ripsgelé. Smak til med knuste einebær, salt og pepper. Gi sausen et oppkok under omrøring. Tilsett gjerne litt brunost til slutt, det gir sausen det lille ekstra.