Ingredienser
Saken er biff! En rykende varm biffgryte med sopp, timian og solbær kurerer høstblues på saftig vis.
Fremgangsmåte
-
Del opp kjøttet i mindre biter. Skrell og del løk i båter. Finhakk hvitløk. Skrell potet og sellerirot og del i små biter. Skjær sopp i skiver. Ha alt i en stor gryte og surr det i litt smør eller olje.
-
Tilsett tørkede urter, vann, eplejuice og buljongterningene. La det koke til grønnsakene er møre. Bland maisenna i fløten og hell den oppi gryta. La det koke opp.
-
Serveres med friske solbær eller godt solbærsyltetøy og frisk timian. Godt brød og brunet smør passer perfekt som tilbehør.
-
Brunet urtesmør: Start med å brune 100 gram smør i en liten kjele. Det skal boble og få en god og nøtteaktig lukt. La det avkjøles.
-
Pisk 300 gram smør i en bolle så det blir luftig. Ha i finhakkede urter etter smak.
-
Tilsett det brune smøret og pisk sammen. Smak til med salt og pepper.