Biffgryte med sopp, timian og solbær
Saken er biff! En rykende varm biffgryte med sopp, timian og solbær kurerer høstblues på saftig vis.
60+ min
Middels
Slik gjør du
Biffgryte med sopp, timian og solbær
- 1Del opp kjøttet i mindre biter. Skrell og del løk i båter. Finhakk hvitløk. Skrell potet og sellerirot og del i små biter. Skjær sopp i skiver. Ha alt i en stor gryte og surr det i litt smør eller olje.
- 2Tilsett tørkede urter, vann, eplejuice og buljongterningene. La det koke til grønnsakene er møre. Bland maisenna i fløten og hell den oppi gryta. La det koke opp.
- 3Serveres med friske solbær eller godt solbærsyltetøy og frisk timian. Godt brød og brunet smør passer perfekt som tilbehør.
- 1
Pisket brunet smør
- 1Brunet urtesmør: Start med å brune 100 gram smør i en liten kjele. Det skal boble og få en god og nøtteaktig lukt. La det avkjøles.
- 2Pisk 300 gram smør i en bolle så det blir luftig. Ha i finhakkede urter etter smak.
- 3Tilsett det brune smøret og pisk sammen. Smak til med salt og pepper.
- 1