Biffgryte med sopp, timian og solbær

Biffgryte med sopp, timian og solbær
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Saken er biff! En rykende varm biffgryte med sopp, timian og solbær kurerer høstblues på saftig vis.

Fremgangsmåte

  1. Del opp kjøttet i mindre biter. Skrell og del løk i båter. Finhakk hvitløk. Skrell potet og sellerirot og del i små biter. Skjær sopp i skiver. Ha alt i en stor gryte og surr det i litt smør eller olje.
  2. Tilsett tørkede urter, vann, eplejuice og buljongterningene. La det koke til grønnsakene er møre. Bland maisenna i fløten og hell den oppi gryta. La det koke opp.
  3. Serveres med friske solbær eller godt solbærsyltetøy og frisk timian. Godt brød og brunet smør passer perfekt som tilbehør.
  4. Brunet urtesmør: Start med å brune 100 gram smør i en liten kjele. Det skal boble og få en god og nøtteaktig lukt. La det avkjøles.
  5. Pisk 300 gram smør i en bolle så det blir luftig. Ha i finhakkede urter etter smak.
  6. Tilsett det brune smøret og pisk sammen. Smak til med salt og pepper.