Alt du trenger til Halloween

Lag noe godt til Halloween, samtidig som du pynter huset med gresskar! Her finner du tipsene du trenger til en vellykket Halloween-feiring.

Halloween betyr «hellig aften» og feires hvert år den 31. oktober. Ulike typer gresskar finnes å få tak i, og det er mange som starter pyntingen allerede  denne uken. Opprinnelig var Halloween en markering av sommerens slutt og begynnelsen på et nytt år. Bål ble tent for å jage vekk onde, overnaturlige vesener. I dag feires Halloween ved å kle seg ut i skremmende kostymer, pynte huset med skumle effekter, samt gå fra dør til dør og be om godteri. 

Tips til dekor
Halloween er spesielt morsomt for barn, la de derfor være med på forberedelsene til årets skumleste dag. Bruk fantasien og ha det moro sammen. Gresskar hører med på Halloween, både som mat og dekor. Du kan få dem ferske i butikken, i plastikk, eller som stearinlys. Det er dessuten en masse andre kunstige gresskareffekter å få tak i, som asjetter og servietter.

Ved å skjære av toppen på gresskaret, grave ut kjøttet og skjære ut øyne, nese og munn, får du en stilig lykt du kan pynte opp med. Plasser et lys inni, og sett på plass toppen av gresskaret som lokk. Gresskarkjøttet kan du forresten bruke i en gresskarsuppe eller en gresskarpai. 

Tips til mat og drikke
Det er alltid hyggelig å feire merkedager sammen med de man er glad i. Lag en aften med noen smågrøss. For å sette stemningen kan du blande sammen en punsj med det du liker best. Tilsett grønn konditorfarge og røde cocktailbær for et «skummelt» uttrykk. 

Dekk på bordet og bruk plastikkedderkopper og hodeskaller som pynt. Hva med å lage noen marengsspøkelser, eller kanskje monsterkjeks? Mange kule oppskrifter til Halloween finner du her.

Trick or treat!
Det er nok mange barn som forventer noen godsaker på Halloween, om du synes det blir for mye godteri; hva med porsjonspakker med rosiner eller smoothies til barna? Her får du tips til en litt sunnere feiring. Vi ønsker deg en riktig god Halloween!