Ingredienser
Ingenting slår vel nybakte kanelduftende boller?
Fremgangsmåte
-
Smelt smør og bland med melk til blandingen blir lunken.
-
Smuldre gjær i en bakebolle og løs den opp i den lunkne væsken. Tilsett resten av melken og ett sammenpisket egg. Bland inn sukker og mesteparten av melet.
-
Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse, ca 1 time.
-
Del deigen i 2 deler. Sikt noe av melet på bakebordet og kjevle ut hver av delene til rektangulære leiver.
-
Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø over sukker og kanel. Rull leivene sammen. Kanelbollene blir størst hvis du ruller fra kortsiden. Kutt i ca 2 cm tykke skiver.
-
Sett rullene på stekebrett dekket med bakepapir. Etterhev bollene i ca 15 min.
-
Pisk egg og litt melk for pensling. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det.
-
Stek kanelbollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til de er gyldne og gjennomstekt. Avkjøl kanelbollene på rist.