Ingredienser
Ingenting slår vel en nybakt, lunken, kanelduftende dessert?
Fremgangsmåte
-
Smelt smør i en kjele og bland inn melken. Løs opp gjær i smørblandingen når den er lunken. Tilsett sammenpisket egg og sukker. Ha i kardemomme og hvetemel. Elt deigen jevn og glatt. Deigen må heve i 45 minutter på et lunt sted.
-
Smør en rund kakeform, 26 cm i diameter, med smør og kle bunnen med bakepapir. Ta 2/3 av deigen og kjevle den ut til en sirkel.
-
Kle bunn og kantene på formen med deigen, og hell halvparten av vaniljekremen over Dryss over rosiner.
-
Kjevl ut resten av deigen til en avlang leiv, ca 20x40 cm. Smør smøret utover leiven og dryss kanel, sukker og noen rosiner på.
-
Rull sammen deigen og skjær rullen opp i 10 biter – ca 4 cm tykke. Sett bitene i formen, 1 i midten og 9 rundt. Bruk resten av vaniljekremen i mellomrommet mellom bitene og dryss over fler rosiner. Etterheves i 30 min.
-
Pensle kaken med litt sammenpisket egg. Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 30-40 minutter.
-
Dekk toppen av kaken med matpapir under stekingen hvis den blir mørk, viktig å steke ut tiden for å få den gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
-
Pynt med melisglasur før servering.