Sommertapas – tenk nytt!

Når du hører tapas tenker du kanskje; kjøttboller, potetbåter, kyllingklubber og manchego. Men det finnes så utrolig mange andre småretter å dekke tapasbordet med – her har du noen .
Italienske sushiruller – japansk teknikk og italiensk fyll, med spekeskinke, soltørkede tomater, ruccola, mozzarella, frisk basilikum og balsamico. Skikkelig digg! Se oppskriften her.
Eller fylte sjampinjonger? Disse små, saftige munnfullene fylles med en saus av nøtter, urter, grønnsaker og matfløte. Enkle å lage og rike på smak. Se oppskriften her.
Hvis du ikke har prøvd grillet asparges – da er det på tide! Disse lager du med sitron, olje, salt og pepper. Serveres med granateple, valnøttkjerner og frisk timian. Tips! Sørg for at aspargesen har litt tyggemotstand. Se oppskriften her.
Og så over til tapasbordets stjerne. Mange har smakt hummus, men neppe denne freshe rødbetehummusen – som gir både farge og karakter til bordet. Perfekt sammen med brød, grønnsaker eller som base for små munnfuller. Se oppskriften her.
Hvem hadde tenkt at purre og drue skulle være en god kombo? Vel purre- og druesalat kombinerer det søte og det milde, med syrlig innslag fra sitron på en helt nydelig måte. Et passende avbrekk mellom de rikere rettene. Se oppskriften her.
Til slutt, en vegansk aioli. Veldig enkel oppskrift for en essensiell komponent til tapasbordet. Funker som dipp og underlag til alt det andre fra bordet. Se oppskriften her.
Snakker om de rikere rettene – Falaffel! Full av smak og dybde, sprø utenpå – myk inni. Se oppskrift her eller kjøp ferdige hos din nærmeste SPAR.