Rødbetehummus

Rødbetehummus
Personer

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag et fristende tapasbord fylt med smakfulle, grønnsaksbaserte favoritter! Her er oppskrift på rødbetehummus.

Fremgangsmåte

  1. Tahini: Rist sesamfrøene gylne i en tørr panne, på middels sterk varme. Avkjøl. Ha det i en foodprosessor og tilsett salt og olivenolje. Kjør sammen til en glatt masse.
  2. Rødbetehummus: Tørk av overflødig væske på rødbetene. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Ha rødbeter, kikerter, presset sitron, hvitløk, olivenolje og krydder sammen med tahinien. Kjør sammen til en glatt, luftig og myk hummus i en foodprosessor.
  3. Smak til med sitron og salt. Ha det i en vid bolle, drypp over olivenolje og pynt med pistasjnøtter og sesamfrø.