Ingredienser
Lag et fristende tapasbord fylt med smakfulle, grønnsaksbaserte favoritter! Her er oppskrift på fylte sjampinjonger.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 200 ℃.
-
Kost av ev. jord på sjampinjongene og vri av stilkene. Finhakk 2 sjampinjong og stilkene. Sett resten med innsiden opp i en ildfast form.
-
Ha 2 ss olje i en stekepanne på høy varme og tilsett finhakket sopp, løk og hvitløk. La det steke i et par minutter før du rører inn spinat. Skru ned varmen og la det surre sammen i 1–2 minutter. Rør inn timian, aprikos og mandler. Smak til med salt og pepper. Grovknus krutongene.
-
Fyll sjampinjongene med soppblandingen og dryss over de knuste krutongene. Dersom du får fyll til overs, fordel det rundt soppen. Drypp over olivenolje og dryss over salt og pepper. Hell GRYR i bunnen av formen og stek på midterste rille i 15 minutter, eller til sjampinjongen er gjennomstekt.