Ingredienser
Får vi by på safran-falafel med rødkålsalat, yoghurtsaus og stekte pannebrød?
Fremgangsmåte
-
Hell av væsken på kikertene og skyll dem. Grovhakk løk og hvitløk. Ha alt i en mikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og miks det til en slett røre som du så former små boller av. Bruk gjerne litt olje på hendene så går det lettere. Rull bollene i litt griljermel eller panko. Varm en stor gryte med olje og friter bollene i omganger til de har en fin brunfarge. Legg de over på et kjøkkenpapir så oljen renner av.
-
Skjær rødkål og rødløk tynt med ostehøvel eller mandolin. Ha det i en bolle sammen med granateplekjerner. Finhakk persille og ha det i salaten. Hell over eddik og olje, og bland alt godt sammen. Ha yoghurt i en skål og tilsett presset hvitløk. Smak til med salt, pepper og limesaft.
-
Bland sammen smør, mel, bakepulver og salt. Tilsett kulturmelk eller yoghurt. Bland godt sammen og del opp i 8 emner. Kjevle ut brødet på et melete bakebord. Lag runde, tynne brød. Stek de på middels varme i en tørr panne i ca. 2 minutter på hver side. En støpejernspanne fungerer veldig fint til dette. Server de varme falaflene på nystekt brød sammen med rødkålssalat og yoghurtsaus.